Dönerse Senindir Dönmezse Sonundur!

Okulumuzun yeni Etwinning projesi, küresel sorunlardan biri olan çevre kirliliğine dikkat çekiyor. Proje ile öğrencilere geri dönüşümün önemi aktarılıp öğrencilerde çevre bilinci oluşması amaçlanmaktadır..

Haitian Creole Persian

//   TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back //

Haitian Creole Persian

Günümüzde kullandığımız pek çok malzeme ambalajlı ve tek kullanımlık olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünler kolay kullanım ve hijyen sağlasalar da aslında çevre için büyük tehditler barındırıyor. Artan dünya nüfusu ve küresel ısınmanın geldiği nokta da değerlendirilecek olursa bu kavram daha iyi bir dünya için neredeyse bir zorunluluk hâlini alıyor. Geri dönüşümün önemi hakkında toplumların bilinçlendirilmesi ve kolektif bir çalışma yürütülmesi gerekir. Geri dönüştürülmeyen malzemelerin kullanımı arttıkça doğal kaynakların tükenmesi de hızlanır. Çevre Kirliliği Artar: Geri dönüşümün olmaması, çevre kirliliğinin artmasına yol açar. Öğrenciler geri dönüşümün amacını ve faydalarını kavrayarak dünya kaynaklarının azalmasını önlemeye katkı sağlayacak, kendi ürettikleri geri dönüşüm materyalleri sayesinde dolaylı olarak ev ekonomisine katkıda da bulunmuş olacaktır. Geri dönüşümü yapılmayan her öge geleceğimizden çalınarak dünyanın sonunu getirmektedir. Bu nedenle 'dönerse senindir, dönmezse sonundur!' sloganı ile çöpü çöp olarak görmek yerine nasıl geri dönüştürülebilir, kazanılır düşüncesiyle öğrenci sürece dahil edilecektir, geri dönüşümün önemi kavratılacaktır.

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 01.05.2024 21:34 - Görüntülenme: 62